Usvedčení páchatelia lúpeže, kradli drevo z dvora domu

24.01.2008 Prešov

Policajný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni vzniesol včera obvinenie zo zločinu lúpeže štyroch mladíkoch (15r. – 16r. ) zo Starej Ľubovne.
Policajný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni vzniesol včera obvinenie zo zločinu lúpeže štyroch mladíkoch (15r. – 16r. ) zo Starej Ľubovne.
V utorok (22. 1. 2008) o 20:59 h oznámil na linku 158 53 ročný muž, že ho na Garbiarskej ulici v Starej Ľubovni fyzicky napadli neznámi páchatelia. Títo ho zvalili na zem a ukradli mu doklady a peňaženku s peniazmi a kolkovými známkami. V priebehu niekoľkých hodín policajti všetkých štyroch páchateľov vypátrali a usvedčili. Taktiež sú všetci umiestnení v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal podnet na ich vzatie do väzby. Prepadnutý muž neutrpel žiadne zranenia a krádežou mu vznikla škoda 4 800. - Sk.

Zo zborovne ukradol peňaženky a mobil:
Humenskí policajti včera obvinili z prečinu krádeže 15 ročného chlapca z Humenného.
Obvinený chlapec v pondelok (21.1.2008) v čase okolo 12:00 h v priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Humennom vošiel cez neuzamknuté vchodové dvere domova mládeže do školy a následne do zborovne. Odtiaľ z dvoch dámskych kabeliek ukradol dve peňaženky a zo stola zobral mobilný telefón. Okradnutým učiteľkám vznikla škoda 15 000. - Sk.

Kradli drevo z dvora domu:
Policajti z Obvodného oddelenia PZ Hranovnica vypátrali páchateľov dvoch krádeži v obci Hranovnica.
Krádeže má na svedomí trojica miestnych chlapcov vo veku 14, 13 a 10 rokov. Prvú krádež spáchali v pondelok, kedy preliezli oplotenie jedného z domov a z dvora ukradli uskladnené palivové drevo v objeme 0,5 priestorového metra. O dva dni neskôr opäť preliezli plot toho istého domu a pokúsili sa ukradnúť palivové drevo. Tentokrát však boli vyrušení majiteľkou domu a tak z dvora ušli.
Popradskí policajný vyšetrovateľ obvinil 14 ročného chlapca z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody, pričom ho stíha na slobode. Ostatní dvaja páchatelia pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovední.
 

Vyberte región